UYGULAMALAR

Genel medikal el ve ayak bakımı sağlığa ve estetiğe yönelik yapılan özel bir bakımdır. Tamamen tıbbi cihazların kullanıldığı özel freze uçları ile yapılan medikal bir uygulamadır.

Öncelikle tırnaklar hijyenik ve doğru bir şekilde kesilir.Tırnak yüzeyi temizlenir ve parlatılır, kalınlaşmış tırnaklar özel freze uçları ile inceltilir.Sertleşmiş deriler ve nasırlar temizlenir, uygun olan kremler veya solüsyonlar ile nemlendirilir. Kliniğimizde uygulamamız arzu edilirse kozmetik bakımla da tamamlanır.

Eller, yüzden sonra vücudun en çok dış etkilere açık olan bölgeleridir. Bu sebeple yüze uygulandığı gibi ellerin de belli periyotlarla yapılacak özel bakımlara ihtiyacı vardır. Ellerde ayrı ayrı bakım gerektiren cilt ve tırnak dokuları bulunur. Hem estetik hem de hijyenik açıdan çok önemli olan el tırnakları pek çok hastalığın taşıyıcısı olabilir. Ayrıca ellerin estetik açıdan cerrahi yollarla gençleştirilmesi söz konusu olamadığı için el bakımı daha çok önem kazanır.Ellerin bakımında her gün düzenli olarak nemlendirici kullanmak, bakımlı görüntüyü korumanın yanı sıra sıcak, soğuk, güneş, duman, deterjan, sabun ve benzeri dış etkilere karşı ellerin dayanıklılığını arttırır. Ayrıca haftalık olarak uygulanacak peelingler, ellerdeki ölü dokuyu temizler, güneşten ya da yaşlılıktan oluşabilecek lekelenme riskine karşı cildi tazeler.

Yaz aylarında yüze uygulandığı şekilde güneş koruyucu uygulanması, ellerin foto yaşlanmadan (güneşe bağlı yaşlanma) korunması için önem taşır.Ellerin üzerinde, parmak uçlarında ve avuç içlerinde oluşabilecek nasırlaşmalar ve keratinleşmeler medikal el bakımında uygulanan özel yöntemlerle temizlenir. Ayrıca yine uzmanlar tarafından tedavi edilen bölgenin korunması için özel ürünler önerilir ve uygun aralıklarla kontroller sağlanarak takip gerçekleştirilir.

Tırnaklar da ellerimizde özel bakım isteyen bölümler arasında yer alır. Tırnakların doğru şekilde kesilmesi, tırnak kenarındaki etlerin kesilmeden temizlenmesi, hem görüntü hem sağlık açısından önemlidir. Hatalı yapılan manikürlerde, tırnak kenarlarında doğal olarak bulunan ve tırnağın canlı bölümünü dış etkilerden, enfeksiyonlardan koruyan et daha derin olarak alınabiliyor. Bu durum, tırnak yatağının ve buna bağlı olarak bir süre sonra uçtan derinlere doğru parmağın her türlü dış etkiye açık hale gelmesine neden oluyor. Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen medikal el bakımında, bu et bölümü kesilmeden geriye doğru itilir. Tırnak üzerinde kalan partiküller de özel uçlar yardımıyla temizlenir. Tırnak kenarındaki etlerin kesilmemesi ve her seferinde daha derinlere doğru işlem yapılmaması, uzun süre manikür yapılan tırnaklardaki pençeleşme görüntüsünü de önler.

Genellikle ayak tırnaklarında görülen bazı problemler el tırnaklarında da oluşabilir. Tırnak batması, mantar oluşumu, deformasyonlar ve tırnak kalınlaşması el tırnaklarında da görülebilen problemler arsında yer alır. Elde oluşan bu problemlerin giderilmesi ve tekrarının önlenmesi için medikal el bakımı gerekir. Günlük bakımların yanı sıra, uygun aralıklarla medikal el ve ayak sağlığı bakım merkezlerinde, uzman kişiler tarafından, hijyenik ortamda, steril cihazlarla, uygun ürünlerle yaptırılan el bakımları sağlıklı sonuçlar verir.

                            

 

Diyabetlide Ayak Bakımının Önemi:

Diyabetlilerde yıllar içinde dikkat edilmesi gereken önemli bir konu ayak bakımıdır. Çeşitli nedenlerden dolayı diyabetlinin ayaklarına özel itina göstermesi gerekmektedir. Bunlardan ayak ve bacak damarlarındaki daralma ve benzeri dolaşım bozuklukları, önemlidir. Diyabet, yaşlanma, sigara içimi gibi nedenlerle bacak damarlarında sertleşme, kireçlenme ve dolaşım bozuklukluğu ortaya çıkmaktadır.

Diğer yandan tedavisiz ve kontrolsüz diyabette bacak ve ayaklardaki sinirlerin işlevleri bozulmakta, ağrı, sıcaklık ve dokunma hissinde azalma olabilmektedir (nöropati). Böylece ayaklardaki yaralanmalar hissedilmemekte, fark edilememekte olaya, enfeksiyon (iltihap) eklenmekte ve fark edildiğinde tedavisi zor olmaktadır.

Unutulmaması gereken nokta; vücudun ağırlığını taşıyan ve en çok baskı altında kalan organlardan biri olan ayakların, yaralanmalara en açık organ olduğudur.

Bahsettiğimiz bu risk faktörleri, hastalıkla uzun süre beraber yaşayan ve kan şekeri kontrolü iyi olmayan hastalarda daha sık görülmektedir.

Günlük hayatın ve sosyal çevrenin beraberinde getirdiği giyim tarzı, belki de en olarak yoğun ayakları etkiliyor. Sert zemin, dar, sivri burunlu ve yüksek topuklu ayakkabılar, bilinçsiz uygulanan pedikür, yapısal olarak da eğer bir soruna yatkınlık varsa, büyük problemler olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan araştırmalar ortalama her yüz kişiden 85'inde bir ayak problemi olduğunu gösteriyor. Zaman içinde değişime uğrayan ayaklarda, kemik ve eklem deformasyonları, batık, nasır, siğil, tırnak-deri mantarı ve terlemeye bağlı oluşan çeşitli sorunlar ortaya çıkabiliyor. Ancak günümüzde ayaklar, tüm bu olumsuzluklardan medikal bakımlar ile korunabiliyor ve oluşmuş problemler yine bu bakımlarla giderilebiliyor.

İLETİŞİM

ÜRÜNLERİMİZ